Orchid's Toppony's

Jonge sportpony's uit eigen fokkerij


Carlando was een prachtige hengst met een gouden karakter. Hij is helaas op 28 jarige leeftijd overleden.  Hij heeft zijn hele leven bij ons ter dekking gestaan en slechts kort maar heel verdienstelijk in de sport gelopen. Wij konden hem voor de fokkerij gewoon niet missen. In 1,5 jaar tijd was hij ZZ springen geklasseerd.  Zijn broers, zussen en zijn kinderen hebben bewezen dat hij geweldige sportgenen vererft.  Bovendien zijn zijn dochters fantastische fokmerries die nakomelingen tot op europees topniveau  leveren. Zijn volle broer is Orchid's Exul die onder de naam Mirror in 2006 een gouden teammedaille op het EK won en individueel de vierde plaats  bereikte. De volle zuster van zijn moeder is Pepperonie Quickstep . Ook zij nam ook deel aan het EK.

Er zijn nog 2 andere volle broers die internationaal gesprongen hebben Orchid's Paradox en  Orchid's Dusty.


De nakomelingen van Carlando blinken uit in de eventing. Maar liefst 3 rechtstreekse nakomelingen namen deel aan de Europesche Kampioenschappen. In totaal zijn er tot op dit moment 24 kinderen van Carlando die Internationaal zijn uitgebracht. 1 in dressuur, 5 in eventing en 18 in het springen.  Verder is hij de opa van zeker 40 andere pony's met een FEI paspoort.
KANTJES RONALDO

De vader van Carlando is de internationaal bekende legendarische Kantjes Ronaldo, de leverancier van springponys. Maar liefst 16 kinderen van hem namen deel aan de europesche kampioenschappen waarvan er 3 door stal Orchids werden gefokt.


Waterhofs Pretendent

Waterhofs Pretendent is de vader van Ronaldo en heeft ook enige jaren bij ons ter dekking gestaan. Hij heeft veel adel in het New Forest ras gebracht en is de stamvader van veel van onze ponys. Wij hebben nog dochters van hem en hij is via de vaderlijn vertegenwoordigd in Ronaldo, Carlando, Cestanii en natuurlijk ook in Kristall. In vele goede sportponys zit zijn bloed met als bekroning Mister Amontinaro, Europees Kampioen springen in 2004!!!!