Orchid's Toppony's

Jonge sportpony's uit eigen fokkerij

 

Kanshebber is waarschijnlijk de beste sportvererver van Europa !!

In April 2021 is er door het NRPS stamboek een speciaal predicaat voor hem in het leven geroepen: BOEGBEELD.
Dit predicaat is nog nooit verleent,echter omdat de nakomelingen van Kanshebber het zo exceptioneel doen in de Internationale sport heeft hij postuum deze bijzonder titel in ontvangst mogen nemen.

Zijn nakomelingen excelleren in het springen, maar zijn ook in de eventing en dressuur vertegenwoordigd op het allerhoogste niveau.

Tot nu toe heeft hij 55 nakomelingen welke door ons zijn gefokt die  internationaal uitkomen in de wedstrijdsport en vele die (nu nog)  nationaal presteren.    Op het Europees Kampioenschap  hebben er al 5 in het springen deelgenomen en 1 in de eventing en 1 in de dressuur.     Samen met Kantjes Ronaldo is Kanshebber  de enige hengst die in alle 3 de disciplines op het allerhoogste platform vertegenwoordigd is geweest. In 2019 voegde zijn zoon Kosmo van Orchid's zich bij dit illustere rijtje. Kosmo is van de 3 de enige die zelf ook nog EK gesprongen heeft.

Dat is een uitzonderlijke prestatie die zijn veelzijdigheid en sportmentaliteit bewijzen. 

 Zelf heeft Kanshebber met 4 ruiters op nationaal en internationaal niveau gelopen in de springsport. Zijn inzet was altijd geweldig  en zijn techniek en elektriciteit  fenomenaal.   Wij zijn heel dankbaar dat we al die jaren met hem hebben kunnen fokken. Mede dankzij Kanshebber is Stal Orchids internationaal bekend als leverancier van zeer goede sportponys. Helaas is hij ons op 24 jarige leeftijd ontvallen maar zijn genen blijven voortleven via Kristall van Orchid's en de vele prachtige fokmerries die wij van hem op stal hebben staan.   Het geweldige achterbeen gebruik dat Kanshebber sterk door vererft  is ongeëvenaard. Kanshebber was zeker geen toevalstreffer. Zijn moeder is Daisy Brown, een fantastische sportmerrie die in 1986 het Europees Kampioenschap individueel springen won !!!!


 

 

Zijn vader is de arabische volbloed Krimh ox.  In 1996 heeft hij het Nederlands Kampioenschap  Samengesteld Z gewonnen met Alice Lozeman bij de paarden. Bovendien was hij ZZ springen en Z2 dressuur. En dat met een stokmaat van maar 1.55 m.   Een ongelooflijke prestatie. Zijn hardheid in de benen en geweldige gewrichten heb ik bij geen enkel ander paard ooit gezien, wat een kanjer !!!